fredag 10. mai 2013

Tapasfavoritt #1

Fruene er veldig glad i tapas, og har de siste årene prøvd å utvikle seg litt på området.
Derfor tenker vi å dele litt av våre tapastips med dere lesere i tiden fremover.
Vi håper at dette kan være kjekt og fristende:-)

Tapas er jo egentlig mange småretter. Det som er så kjekt er at man kan variere både mengde av hver rett og hvor mange retter man ønsker å lage. Tapas passer like godt som kveldsmat for to med sunne gode alternativer som til en festmiddag med mange gjester.

Første retten vi ønsker å dele med dere er:

Tunfiskpate

Yum er alt vi har å si om denne.. så UTROLIG god, og så kan den brukes på mange måter!
Under ser dere to måter å bruke den på. På det første bildet er den tilberedt som tilbehør til tapasbordet, og på den andre blir den servert på crostini. Den er også ypperlig som en liten velkomstrett!

Det du trenger er:
1 boks Tunfisk i olje
50 gram Smør
1 ss Sitronsaft
2 ss Olivenolje
1.5 ss Basilikum
1 Hvitløksfedd
Salt og Pepper

Fremgangsmåte
Finhakk hvitløk og basilikum. Hell av oljen på tunfisken og legg den i en bolle. Tilsett alle de andre ingrediensene og kjør det fint med en stavmikser. Erfaringsmessig blir denne bedre om den får stå litt i kjøleskapet før servering!


                                                                           MUMS!

Klem fra

                              PS: Denne oppskriften tat utgangspunkt i en oppskrift funnet på dinmat.no.


1 kommentar:

  1. Jeg har vært så heldig at jeg har smakt denne tunfiskpateen. Kan anbefales på det varmeste. Gleder meg til å føgle med på tapas rettene som der legger ut ette hvert :)

    SvarSlett