søndag 4. mai 2014

LANGHELG MED LANGGANG

God søndagskveld! 

Nå går dessverre en fantastisk deilig langhelg mot slutten og en ny uke står på trappene. Mens Fru S. har vært og kost seg i fjøset, har T. familien vært på hytteturer. Først var vi sammen med et godt vennepar og feiret felles bryllupsdag <3 Deretter reiste vi på hytten til Herr T. sine foreldre. Vi har kost oss med både nattåpent, turer i solen, sjøsetting av båt og ikke minst mye god mat. Og noe av det vi laget til må jeg nesten vise dere. Det er sikkert kjent for mange av dere, men for meg var dette helt nytt. Dette kalte de for langgang. Prinsippet er at man tar masse godt pålegg og legger på en veldig lang skive. Skivene lager man ved å skjære et brød på langs. 


Av pålegg hadde vi først ruccola og hjertelsalat. Deretter begynte vi med laks, kokt egg, senepssaus og gressløk. Deretter hadde vi hvitløksmajones, spekeskinke, brie og eggerøre. Dette ble etterfulgt av tomat og mozarella. Nest sist hadde vi remulade, roastbeef, sprøstekt løk og sylteagurk. Tilslutt hadde vi krydret kyllingfilet og kyllingsalat! 

Dette smakte utrolig godt og var veldig gøy å lage til. Dette kommer til å bli en klassiker her i huset. 
Vi var fem stykker på hyttetur denne gangen så her kjøpte vi inn pålegg til retten, men tenker dette er kjempegøy å lage når man har masse rester igjen i kjøleskapet! 


Intet måltid uten å god kopp kaffe til dessert. Siden det var helg unte vi oss en aldri så liten godis til. Troika er desidert en av favorittene! 


Nå står grove vafler på menyen til kvelds. En rolig søndagskveld før vi gjør oss klar for en ny uke! 
Dere må ha en fin kveld! 

Klemmer fra 

FRUENE


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar