lørdag 9. februar 2013

MUMS!

En lørdag for ikke så lenge siden spurte lille Frøken Fryd så fint om vi kunne lage vårt eget lørdagssnop!
Det var ikke nei i mammaens munn, og oppskrift og innhold ble snarest sirklet inn.

Sjokolade- og peanøttsmørkuler

250g kremost naturell
150g 70% kokesjokolade
150g hvit kokesjokolade
1/2 kopp fint eller grovt peanøttsmør

Oppskriften gir ca. 50 sjokolade- og peanøttsmørkuler.

(1) Vei og mål opp ingrediensene.

(2) Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad.


(3) Bland peanøttsmøret inn i den smeltede sjokoladen.


(4) Pisk kremosten myk i kjøkkenmaskin eller med håndmikser.


(5) Bland sjokolade- og peanøttsmørblandingen inn i kremosten, begynn forsiktig!




(6) Sett blandingen i kjøleskap i noen timer.
(7) Rull kuler av blandingen, sett kulene i kjøleskap en liten stund til slik at de blir kald.
(8) Rull kulene i for eksempel kakaopulver, melis, strø, kokos, hakkete nøtter eller andre godsaker!



Prosjekt lørdagssnop var vellykket, MUMS!




P.S. Oppskriften her tar utgangspunkt i en oppskrift fra fantastiske Bakerella (http://www.bakerella.com/).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar