onsdag 28. august 2013

Hva tar egentlig lengst tid?

Nnår man står i butikken og skal bestemme seg for middag er det lett for å lure seg selv... Men hva tar egentlig lengst tid av hjemmelaget og halvfabrikat... 

Fruene har absolutt gått i fellen, men prøver så godt det lar seg gjøre å velge naturlige og sunne middager. 

Da blomkål er en favoritt hos begge fruene, og Fru T. har en stor kjærlighet til blomkålsuppe var det på tide å prøve ut en helt enkelt variant av godsaken. Det er mye spennende man kan gjøre med en blomkålsuppe, og mange spennende retter har blitt prøvd ut, men denne dagen var det den helt vanlige varianten som sto på ønskelisten... 

Og du så enkelt det er... 

Kutt opp blomkål i passelige buketter og kok opp i vann med litt salt. 
Smelt litt smør og rør inn litt mel. Tilsett deretter litt og litt melk. Rør godt slik at den ikke klumper seg. Tilsett så ønsket mengde melk. Sil av de kokte blomkålene og tilsett kraften i suppen. La det koke opp og tilsett eventuelt det du måtte ønske av salt og pepper. Når du er klar for servering, tilsett blomkålen. 

Server gjerne med grovt brød til. Her ble det servert deilige grove rundstykker fra den lokale bakeren. 

Så enkelt, og veldig raskt. Deilig å lage mat på slump, og ikke er avhengig av dl mål og gram. 
God ble den også... 


Nyt! 

Klem fra 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar