torsdag 19. juni 2014

Laks til forrett og laks til hovedrett - oppskrift på en deilig dipsaus

Denne uken kjører vi oppskriftstorsdag.

Her om dagen nøt jeg og Ingeniøren laks i lange baner.
Bunkret skikkelig opp på gode fettsorter.

Til forrett hadde vi sashimi av salmalaks.
Vårløklageret var tomt, men litt veldig finhakket rødløk fungerte også godt som garnityr.

Dipsausen er inspirert av Ponzusausen.
Den er laget av:

1/2 dl soyasaus,
ca. 2 ss søt soyasaus,
litt/en dæsj sukker,
ca. 3 ss sitronsaft,
koriander etter smak,
ca. 2 finhakket fersk chili,
revet fersk ingefær

bland og smak til. 


Resten av stykket med salmalaks stekte vi på pannen. 
Den ble krydret med salt og pepper,
og servert med en god salat.
Jeg laget nok dipsaus til å helle litt over laksen og salaten før servering.


I salaten hadde jeg blant annet avokado, fetaost, pinjekjerner, paprika, tomat og baby leaf .

En lett og superdeilig middag med asiatiske smaker!

Nyt torsdagen.

Klem fra

FRUENE


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar