mandag 25. august 2014

Høsten første og andre fruedate, pluss oppskrift på deilige tekaker

Etter en fantastisk sommer med mange fine stunder, opplevelser og solfylte dager er vi nå klare for hverdagen igjen. Vi finner så smått plassen i hverdagen, selv om sommerens ferie sitter godt i! 

Bloggen har stått stille i sommer, men vi gleder oss når til å ta fatt på bloggingen igjen. Den første tiden vil det komme en del innlegg fra fruenes sommerferier. Vi har vært mye her hjemme og også hatt noen turer til det store utland. Vi har også hatt noen deilige dager sammen. Vi gleder oss til å vise dere! 

Forrige søndag hadde vi høstens første fruedate. Deilige tekaker og god prat gjorde godt for både kropp og sjel. Vi koser oss masse sammen, og timene går dessverre så alt for fort! 
Her er noen bilder fra vår koselige stund sammen. 

Første date nøt vi  te og deilige svenske tekaker.

Inspirasjon til oppskrift på tekaker fant jeg på bloggen Lindas bakskola.

Min variant hadde disse ingrediensene:
1/2 pakke tørrgjær
3 dl melk, fingervarm
1 dl havregryn
30 g smeltet smør
1 tsk salt
1 ss sirup (bakesirup kjøpt på "svenskehandel" i sommer)
1 egg
ca.8 dl hvetemel

Jeg blandet det tørre først. Deretter hadde jeg i det våte. Jeg lot deigen elte i 15 minutter i kjøkkenmaskinen, før den hevet i 45 minutter. Når deigen var hevet kjevlet jeg den ut i ca. 1,5 cm tykkelse og stakk ut sirkler. Tilslutt stakk jeg kakene med en gaffel og hadde litt mel over. Kakene hevet i ca. 30 minutter til før steking.

Tekakene ble stekt i ca. 8 minutter på 250 grader.

En mulighet for å gjøre tekakene sunnere er å bytte ut litt hvetemel med grovere mel.

Hjemmelaget ripsgele og blåbærgele var ubeskrivelig godt på tekakene! 


I bakgrunnen kan dere skimte Fru S. sine nye puter... De var utrolig fine! Likte fantastisk godt det nye inntrykket i fruens sofa. Bilder kommer i eget blogginnlegg om ikke så lenge! 

I dag har vi høstens andre fruedate. Familien T. er så heldig å få S. familien til middag. Er kjekt å kunne lage klart middag til de som har vært på arbeid og skole når man er hjemme i permisjon! 

Oppskriften på dagens middag finner du her! Tunfiskpai; kan absolutt anbefales! Vi gleder oss som sagt til å vise dere bilder og dele historier fra sommeren, så følg med videre! :) 
Dere må ha en fin dag videre! 
Klemmer fra

FRUENE

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar