søndag 19. oktober 2014

Lazy lemon, cream, strawberry and meringue pie eller sitronpai med krem, marengs og jordbær


I dag har vi hatt familiefeiring for å feire Frøken Fryd.
Vi inviterte på en utvidet pølsefest, og kaker.

En av kakene ble til i et kreativt øyeblikk i dag tidlig.

Jeg elsker pai, både salt og søt, og hadde lyst på en pai.
I kjøleskapet stor et glass lemoncurd fra Harrods, kjøpt i London, litt kremfløte og jordbær.
Inspirert av lemon meringue pie, fikk noen pikekyss også bli med på laget.

Oppskriften ble slik

Paideig:
3dl hvetemel
100 g romtemperert smør
2ss kaldt vann

Smuldre smøret i melet, jeg brukte k-krok og kjøkkenmaskin.
Ha i vannet.
Trykk sammen til en deig, og trykk den så ut i en springform eller en paiform med løs kant.

Stek i ca. 17 minutter på 200 grader.

Visp krem med litt vaniljesukker mens du venter.

Når paiskallet er avkjølt, fyller du det først med et raust lag lemoncurd, deretter har du i vispet krem.
Til slutt lager du en tilfeldig, men raus, stabel av marengs og jordbær.

Denne paien ble en suksess i dag.
Bare et stykke igjen faktisk.

Nå blir det sofa og litt avslapping her i huset.
Nyt resten av søndagen!

Klem



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar