Hjemmelaget fiskegrateng av selvfisket fisk, det blir bare ikke feil det!
Til denne store formen brukte Fru S.
ca. 800 g pale
3 egg
3 dl ekstra lett melk
3 ss hvetemel
2 vårløk
salt
pepper
muskat
griljermel
Trekk fisken i ca. 5 min.
Lag hvitsaus ved å vispe sammen kald melk og hvetemel, kok opp.
La koke noen minutter. Smak til med krydder.
Skill eggeplommer og -hviter. Bland plommene i sausen når den er blitt noe avkjølt.
Pisk hvitene stive.
Finhakk vårløk.
Bland fisk og vårløk inn i den hvite sausen.
Vend i eggehvitene.
Ha i form og strø over griljermel.
Stek ved 200 grader i 40-50 minutter.
Fru S. ble fristet av sommerkål, asparges og blomkål, og det ble supert tilbehør!
Nyt maten!
Klem fra
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar