mandag 8. april 2013

Hjemmelaget grønn pesto og rød pesto - med en sunn vri

Fruene er veldig glad i pesto, og det finnes så utrolig mange gode oppskrifter!
To av disse er prøvd ut, og Fruene synes disse er veldig god! Oppskriftene tar utgangspunkt i oppskrifter funnet på Dinmat.no, men er endret litt, for å få litt sunnere varianter.

Pesto

100 gram philadelphia naturell light
2 spiseskjeer frisk basilikum hakket
2 hvitløksbåter hakket
30 gram pinjekjerner
0,25 - 0.5 dl olivenolje

Bland alle ingrediensene, utenom oljen, og bruk stavmikser til å lage en jevn pesto.
Ha olivenoljen i til slutt. Tilfør denne i en tynn stråle mens stavmikseren går.
(Jeg brukte ca 0.25 dl olivenolje for å spare litt på kaloriene)



Tomatpesto

125 gram philadelphila naturell light
2 spiseskjeer frisk basilikum hakket
2 hvitløksfedd hakket
2 spiseskjeer olivenolje
2 spiseskjeer soltørkede tomater hakket
(Du kan også bruke ferdig hakket i glass, men ta da og tørk av oljen, og reduser mengden olivenolje)

Bland alle ingrediensene, utenom oljen, og kjør dem med en stavmikser.
Tilsett olivenolje i en tynn stråle til slutt.



Så gode! Et must på tapasbordet!
NYT!

Klem fra

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar