lørdag 24. august 2013

Tapaskveld med gode venner

Fru S. og Ingeniøren har vært vertskap for en koselig tapaskveld med gode venner.
Lange måltid med god mat og prat er en del av det gode liv, synes vi!

Menyen var som følger:

Grønn salat
Foccacia
Tomatsalat med mozzarella
Biff med aprikos- og peanøttsaus
Lefseruller med laks
Lefseruller med spekeskinke
Kjøttboller med ingefær, hvitløk og akasiehonning
Brokkolisalat
Manchego
Camenbert
Serranoskinke
Coppaskinke



Fruen testet ut en veldig enkel dessert for anledningen - Eton mess.

Pisk kremfløte.
Knus marengs i biter, for eksempel pikekyss fra butikken.
Bland marengsen i kremen.
Legg lagvis med friske bær.


Eaton mess er kanskje en av de enkleste dessertene Fruen har laget, men den er så god! 
En ny favoritt blant sommerdessertene!

Hvilken mat serverer du helst i selskap? 

Klem fra

2 kommentarer:

  1. Det så veldig godt ut! :)

    Blir aldri lei av tapas, men ikke så veldig fantasifull selv, ender alltid opp med de samme rettene. Hvordan har dere laget kjøttbollene?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Trine, Jeg kjenner meg igjen i at det er lett for å lage de samme rettene flere ganger! Selv merker jeg at menyen nå ofte består av noen "faste" retter, og noen nye. Kjøttbollene er laget ved å ta ferdige kjøttboller (eller du kan lage enkle storfekjøttboller selv) i en stekepanne og varme disse på medium/svak varme sammen med akasiehonning og hakket hvitløk og ingefær etter smak. Disse kjøttbollene er en stor favoritt på tapasbordet mitt! Ha en fin torsdag videre!

      Slett