søndag 25. januar 2015

Homemade tomatosauce - experimental version 1

I dag våknet jeg uthvilt, les: bare litt kjempetrøtt, av en skjønn og våken 3-åring. Poden var klar for morgen,  så da ble det tid til litt eksperimentering på kjøkkenet. Jeg merker at søndager er gode dager for kokkelering i en hverdag som kan kreve mange kjappe løsninger.

På grunn av en overflod av tomater i kjøleskapet, dessverre den halvmodne typen som vi egentlig ikke liker, ble tomatsaus dagens første prosjekt. For oss med en hang til pizzalaging, er det heller ikke feil med egenprodusert saus. Sausen ble god, men jeg synes at de litt lite modne tomatene satt noen begrensninger på smaken. Når det er sagt, synes jeg innslaget av soltørkede tomater ga en spennede dybde til sausen.

Tomatsaus med soltørkede tomater
1,3 kg tomater
1 kinesisk hvitløk
2 ss olje, jeg vil anbefale olivenolje, men i dag brukte jeg oljen fra de soltørkede tomatene
2-3 ts rødvinseddik
2 ts sukker
3 ts havsalt
3 ts tørket basilikum
1 dl soltørkede tomater, hakket

Skjær kryss i tomatene og legg disse i en ildfast form. Del hvitløk i båter og knus disse med kniven. Legg hvitløken på tomatene,  ha over olje, eddik, sukker og salt. Stek på 200 grader i 20 minutter. Flå tomatene og ha de i en bolle. Ta i så mye hvitløk som du synes smaker. Ha i soltørkede tomater og mos så med stavmikser til du har en rustikk tomatsaus. Kok så sausen til ønsket konsistens oppnås. Jeg kokte sausen ca.30 minutter. Smak til med salt, sukker og eddik underveis i koketiden. Nyt med en gang eller hell sausen over på glass. Sausen kan fryses.


Hvis du har en knallbra tomatsausoppskrift vil vi gjerne ha tips og triks fra deg!

Mens tomatsausen kokte begynte jeg forresten min første surdeigkultur. Gleder meg til å mate den i tiden fremover og se om den blir vellykket!
God søndag!
FRU S.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar