søndag 14. september 2014

Moules frites à la Fru S.


Denne helgen har vi hatt oppgaveskriving og oppussing på planen...på dagtid...
På kveldstid har vi inntatt både de ene og de andre godsakene.
Helgemat er den beste!

Vi kjørte helgen i gang med hjemmelaget, for første gang, moules frites.
Det er ikke lett å stå i mot fristelsen som ferske blåskjell på denne tiden av året.
Og hvorfor skal man det egentlig? Leste på pakken at blåskjell inneholder 54 kalorier per 100g,
men det var selvsagt før de møtte sine venner hvitvin og fløte - i sausen.


Oppskriften kom fra tidligere blåskjellmåltid, mamma S. og eget hode,
og den ble ca. slik:

1 kg blåskjell, før rens,
4 gulerøtter,
4 charlottløk,
1 rød chili,
1 kinesisk hvitløk,
ca. 2 dl hvitvin, jeg brukte en Chablis,
1 bunt vårløk, bare det grønne,
2 gode never bladpersille,
ferdig pommes frites,
majones.

Først renser du blåskjellene godt og kaster alle som er åpen og/eller skadet.
Deretter steker du pommes frites, hakker opp ingrediensene og finner en stor panne.
Varm god olje og en liten klatt smør i pannen.
Fres gulerot, løk, chili og hvitløk.
Ha i blåskjell og damp til de begynner å åpne seg.
Ha så i hvitvin og fløte.
Damp litt til, ha så i vårløk og bladpersille mot slutten.

Tenn levende lys.
Spis og kos deg!


Nå får jeg vende oppmerksomheten tilbake til oppgaveskrivingen, 
og snart en tur opp i øverste etasje for å se hvordan det går med Frøken Fryd sitt rom.

Ha en super søndag!

Klem fra

FRUENE


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar