torsdag 30. januar 2014

TAPASFAVORITT #6 - QUICHE MED LAKS OG SPINAT

Quiche med laks og spinat! 


Denne paien er fantastisk god og genial på et tapasbord da den er såpass stiv at den er veldig enkel å dele opp i både små og store stykker. Den trenger ikke å være varm, men er best når den er litt lunk i. Den er forholdsvis enkel og rask å lage, men trenger litt tid i ovnen.

Paideig: 
2 - 3 dl hvetemel
1,5 dl havregryn
200 gram smør
2 ss vann. 

Kna mel, havregryn og smør sammen. Tilsett vannet. Justèr med hvetemel slik at du får en paideig som er lett å arbeide med. Trykk den ut i en stor paiform. 

Fyll: 
2,5 dl matfløte
4 egg
190- 200 gram revet mozarella
1 pakke fetaost - smuldret
250 gram frossen spinat - finhakket
250 gram laksefilèt i biter
chili etter eget ønske 
Salt og pepper. 

Bland egg og matfløte godt sammen. Tilsett revet mozarella, fetaost som du smuldrer oppi, finhakket spinat, laks i passelige biter, chili, salt og pepper. 

Tilsett blandingen i paiformen. Sett i ovnen på 200 grader i ca 45 minutter. 



Den ble veldig godt mottatt forrige gang vi hadde tapas, og forsvant fort. Veldig fin med så friske farger! 

Den passer jo selvsagt også veldig fint til middag. Da med masse deilig salat til! 

Klem fra

FRUENE

PS: De andre tapasfavorittene finner du her: 

Tapasfavoritt#1- Tunfiskpatè
Tapasfavoritt#2- Tomatsalat 
Tapasfavoritt#3- Avokadokrem
Tapasfavoritt#4- Champignon fylt med blåmuggost
Tapasfavoritt#5 -Vestlandslefse med laks

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar