fredag 21. februar 2014

SARAH BERNARD

Sarah Bernard må være en av de beste småkakene man kan lage. 


Dette er små munnfuller som byr på en himmelsk opplevelse av smak! 
Om du ikke allerede har smakt dem, så anbefales de på det sterkeste! 

Oppskrift og fremgangsmåte får du her: 

Ingredienser: 

Bunn: 
500 gram ferdig kransekakemasse

Sjokoladekrem: 
3 dl kremfløte
150 gram kokesjokolade

Sjokoladeglasur: 
100 gram kokesjokolade
ca 4 ss delfiafett


Fremgangsmåte: 


Dag 1. 
Kok opp fløten. Nå den koker drar du pannen vekk fra platen og tilsetter grovhakket sjokolade. Rør godt til all sjokoladen er smeltet. Avkjøl og sett i kjøleskapet, helst natten over. 

Dag 2. 
Kjevl ut kransekakemassen til den er ca 1 - 1/2 cm tykk. Trykk ut små runninger. Man kan selv bestemme størrelsen, men vi har prøvd oss litt frem og kommet frem til at ganske små er ideelt.
Blir de for stor blir de rett og slett for mektige.
Bedre å kunne kose seg med to små enn å bli kvalm av en stor! 

Stek kransekakeplettene på 200 grader i ca 7 minutter. Pass på! De skal kun få en stekeskorpe. 
De er ekstra deilig om man får de myke i midten. 

Her ser dere kransekaken på vei inn i ovnen. 


Ta sjokoladekremen ut av kjøleskapet og kjør den med en miksmaster til kremen blir stiv. 
Jeg peleier å bruke bakematte med bakepair oppå når jeg skal lage kakene. Grunnen til bakepapiret er at det blir litt søl underveis. 


Ta passelig mengde sjokoladekrem og lag små topper på hver kransekakeplett. 
Her ser dere eksempel på to stykker. 


Slik så det ut når all sjokoladekremen var brukt opp. 


Smelt så delfiafett over vannbad og tilsett 100 gram kokesjoklade. 
De små kaken skal nå dyppes i den smeltede sjokoladen, så det er lurt å ha en skål med skegleformet dybde. Jeg har funnet ut at mariskålen fungerer fint til dette formålet! 


Dyp så de små kakene i den smeltede sjokoladen. 
La de renne av seg på bakepapiret (dere ser her hvorfor jeg bruker bakepapire fremfor å sette de rett ned på bakematten). 


Tilslutt er det bare å nyte de små herlighetene. Og hva er vell ikke bedre enn en sjokoladedrøm til en god kopp kaffe? 


Disse småkaken passer ypperlig til å fryse ned. Verken smak eller utseende blir forringet av prosessen.
Det tar heller ikke lang til å tine dem opp igjen! 

Håper dette kan friste! 

Klemmer fra

FRUENE

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar