lørdag 11. mai 2013

Kringle med honning, valnøtter og sjokolade i svingene

Mmm, Kringle med honning, valnøtter og sjokolade i svingene!


Kringledeig

5 dl vann
1 pose tørrgjær
150 g mykt brunt sukker
1-2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Hvetemel til passelig deig.
100 g mykt smør.

Bland det tørre, ha i lunkent vann. Elt godt. Ha i smøret i terninger til slutt, elt godt.
La deigen heve i minst 1 time.

Kjevle deigen til et flatt rektangel.
Fyll rektangelet med fyllet.

Fyll 

Akasiehonning
Kakaopulver
Hakket mørk kokesjokolade
Hakkede valnøtter

Spre/smør akasiehonningen over deigen.
Strø over det andre i ønsket mengde.
Rull deigen, slik som med skillingsboller.
Legg deigpølsen i en sirkel på et bakebrett.
Klipp/skjær et mønster, her er det klippet med en stor kjøkkensaks.
Pensle med egg, strø med perlesukker.

Stek på 225 grader i ca. 20 - 30 minutter. 
Følg med underveis i steketiden.
Hvis du er usikker på om kringlen er ferdig, dunk den lett med baksiden av en kniv. 
Hvis du hører en "hul" lyd, er kringlen ferdig stekt!

Skjær opp og nyt!

Gleder blir større når de deles, så vi bød noen vi er glad i til kaffeselskap!

MUMS!


Kombinasjonen gjærbakst, honning, nøtter og sjokolade anbefales! 

Bak, inviter og nyt!

Klem fra


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar