tirsdag 7. mai 2013

Muffins til kvelds?

Fruene synes muffins er et artig matformat. I fine former kan man lage hva som helst hjertet måtte begjære. Små kaker er alltid en slager i muffinsformer, men også små retter og paier er kjekt å lage i fine fargerike muffinsformer.

Fru T. kom en dag frem til en ny oppskrift på sunne og gode "lunsjmuffins". Men det må jo sies at lunsjmuffins fungerer like godt til både frokost og kvelds som til lunsj.

Oppskriften:
ca 5 dl hvetemel
ca 4 dl sammalt hvete grov
1 pakke gjær
1 pakke skinke strimlet
Selvvagt mengde soltørkede tomater
ca 1 dl revet hvitost
1 god ss timian
3 ss olivenolje

Bland først de tørre ingrediensene. Jeg stekte skinken raskt på stekepannen før jeg tilsatte den i deigen.  Deretter tilsetter du resten av innholdet og til slutt sper du i væsken.

Stek dem på ca 200 grader i 20 minutter.

 Denne deigen holder til 12 store muffins.

Stekebrett for muffins er et must for alle som er glad i å bake disse små kakene!
På denne måten slipper du at de siger ut i formene.


Pynt gjerne muffinsens med philadelphia eller annen kremost. Her er vanlig philadelphia naturell light og phildelphia sweet chili brukt. For å få det til å se litt ekstra flott ut er det her brukt kremsprøyte. Pynt til slutt med en liten tomat eller lignende!

Disse smakte minst like godt til frokost og lunsj dagen etterpå!


Klem fra






2 kommentarer:

  1. Jeg har vært så heldig at jeg har fått smake en av disse som Fru T har laget. FANTASTISK god. Yammi!!!! Kari Anne

    SvarSlett