Den siste tiden har Fru T. fått totalt dilla på hvit pizza. Mye av dette ligger nok i at Fruen generelt er svak for hvite sauser, men noe av grunnen er også at dette gir nye muligheter i forhold til både krydder og smaker. Det har derfor nå vært prøvd ut en del oppskrifter og denne skal vi nyte nå i kveld!
Deig:
3 dl hvetemel
2 dl grovbakstmel
1/2 pakke gjær
2 dl vann
2 ss olivenolje
Elt alt godt sammen og la deigen heve i alle fall en time.
Spre deigen deretter ut på et bakebrett. Bunnen blir da ganske tynn.
Saus:
1 boks creme fraiche
2 fedd hvitløk
1/2 rødløk
2 ss olivenolje
Smak så til med salt, pepper og fersk basilikum.
Finhakk hvitløk og rødløk. Bland sammen med creme fraichen. Ha i olivenoljen, rør godt og smak til med salt, pepper og basilikum. Denne blandingen blir bedre jo lengre den får stå i kjøleskapet, så lag den gjerne litt tidlig på dagen slik at den får godgjøre seg skikkelig!
Når deigen er kjevlet ut, sprer du sausen jevnt over deigen.
Topping:
1 pakke kyllingkjøttdeig
2 kyllingfileter skjært opp i passe biter.
1 pakke med cherrytomater
1 pakke revet ost av det slaget du liker best.
Stek kjøttdeigen og kyllingfiletene. Fordel det jevnt utover pizzaen. Del tomatene i fire og fordel disse også. Strø tilslutt masse ost på toppen.
Stek på 210 grader til den er ferdig.
Her ser dere herligheten på vei inn i ovnen.
Her ser dere det ferdige produktet!
Pizzaen blir servert med Babyleaf og en god film!
En fin fredagskveld til dere!
Klemmer fra
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar