mandag 11. november 2013

Hjemmelaget tomatsuppe

Fruene er egentlig av den oppfatning at tomatsuppe er så som så. En pimpet tomatsuppe kan være ganske greit, mens en hjemmelaget tomatsuppe faktisk er utrolig godt. Fru T. prøvde seg for førstegang på hjemmelaget tomatsuppe ut fra "vi tar hva vi har i kjøkkenskapet" prinsippet. 
Både mannen og Fruen ble overrasket over hvor godt det faktisk var... 

Det vi hadde i skapet denne dagen og som ble brukt var: 
1 boks med flådde tomater. 
1 boks med tomatpure
1/2 løk
2 fedd hvitløk
1/2 chili
1 ts sukker
1 ts tandorikrydder
1 ss tørket basilikum. 
2 ss olivenolje til steking
1 pakke med kjøttpølser

Finhakk hvitløk og løk og surr dette sammen med oljen til løken blir blank. Tilsett så finhakket chili og tomatene. Fyll begge de tomme boksene etter tomatene med vann og tilsett dette. La det koken opp. Finn frem stavmikser og bruk denne til du får en fin og glatt masse. Tilsett basilikum og tandorikrydder. 
Trikset med tomatsuppe er at den blir bedre jo lengre den koker. Men vi kan jo her være ærlig. Hvem har tid etter jobb å koken en tomatsuppe i minst en time? Det Fruen her gjorde var å sette suppen til koking med en gang hun kom hjem. Mens den sto og kokte ble andre ting som pleier å gjøres når man kommer hjem gjort. 
Vi valgte kjøttpølser til tomatsuppen denne dagen, så de ble satt til trekking mens suppen kokte. 
Mot slutten av koketiden ble sukkeret tilsatt. 

Deilig hjemmelaget tomatsuppe med masse pølser og en liten klatt med hvit himmel! 
MUMS! 

Fin fin mandag til dere alle. Følg med senere i kveld. Da skal dere få se et glimt fra Fru S. sin oppgraderte sofakrok! 

Klemmer fra


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar