I hagen vår er vi så heldig å ha mange gode ripsbusker.
Hvert høst triller sure, røde og gode bær ned i bøtten,
før de forvandles til rispgele og ripssaft. Noen gode porsjoner fryses ned her høst,
og så varer de gjennom vinteren. Gelen er godt tilbehør til pannekaker, på skiver og i kaker.
Oppskriften jeg bruker finner du her. Den funker alltid!
Først koker man bær og vann, så siler man bærene i saftpose.
Deretter heller man saften tilbake i pannen for videre kokkelering.
Mmm. Se på den fargen!
Det går mye sukker i en slik porsjon, jeg pleier å ta i nedre sjiktet av det som anbefales i oppskriften, og det går helt fint. Når det er sagt er geleen utrolig intens på smak, så man trenger ikke de store mengdene for å få mye smak.
Andre oppkok sammen med sukker.
Ferdig avkjølt og stivnet gele.
Da er det bare til å nyyyyyte seg gjennom vinteren!
Selvgjort er velgjort!
Deilige pannekaker med hjemmelaget ripsgele er ikke feil - love it!
Klem fra
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar